FAQ

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je een vraag? Dan is de kans groot dat je het antwoord hier vindt.

 
Waar kan ik alle  programma-informatie vinden?
Op de webpagina http://www.tlc.nl/tv-shows vind je een lijst met alle programma’s van TLC Nederland en Vlaanderen.
 
Hoe kan ik TLC ontvangen in Nederland of Vlaanderen?

TLC is de gehele dag zowel analoog als digitaal beschikbaar voor iedere televisie. Daarnaast geven alle distributeurs met een HD-pakket TLC in HD door. Informeer hierover bij je distributeur voor verdere vragen.

De zenders Discovery Channel (ook in HD) en ID zijn in Nederland vrijwel overal digitaal te ontvangen, Discovery Channel is ook in Vlaanderen te ontvangen. De zenders Animal Planet (HD), Discovery World en Discovery Science zijn via een aanvullend pakket te bekijken. Het overzicht van al onze televisiezenders vind je HIER.  Het is mogelijk dat je een aantal TV-zenders nog niet ontvangt. Neem contact op met jouw televisie-provider voor meer informatie. 
 
Op welke kanalen is TLC te ontvangen?
Het overzicht met de daarbij behorende kanalen per provider, vind je HIER.
 
Ik heb problemen met het ontvangen van de zender.
Bij technische problemen raden wij jou aan contact op te nemen met jouw televisieprovider. Het is aannemelijk dat zij jou verder kunnen helpen. 
 
Wanneer kan ik een bepaald programma op TV zien?
Twee weken voordat een programma op TV wordt uitgezonden, is dit zichtbaar op onze online TV-gids. De pagina vind je HIER. Specifieke achtergrondinformatie over programma’s lees je terug op de programma-pagina http://www.tlc.nl/tv-shows van onze website. Via de website en onze social media kanalen blijf je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.
 
Ik heb een tv-programma gemist. Waar kan dit terug kijken?
Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk een programma terug te kijken.
 
Kan ik een programma 'on demand' bekijken?
Een aantal televisieproviders bieden video 'on demand' aan. Neem contact op met jouw provider voor de mogelijkheden. Het overzicht van de providers in Nederland vind je HIER.  
 
Kan ik videomateriaal van TLC gebruiken voor presentatie doeleinden?
Op ons YouTube kanaal vind je videomateriaal van verschillende programma's. Deze video's kun je insluiten en gebruiken en hier zijn geen kosten aan verbonden. Instructies voor het implementeren van ons videomateriaal vind je HIER.
 
Als je onze video's gebruikt, dien je de naam TLC en het programma erbij te vermelden. Wegens auteursrechtelijke voorwaarden, zijn er bepaalde TV-programma's waar geen foto of filmmateriaal beschikbaar van is. Via het platform Discovery Access (Engelstalig) kun je foto- en videomateriaal opvragen tegen een vergoeding: http://www.discoveryaccess.com/.
 
Kan ik de rechten van beeldmateriaal aankopen?
Voor programma-aankopen en overige commerciële doeleinden, kun je contact opnemen met Discovery Enterprises International (Engelstalig) of de website van Discovery Access (Engelstalig).
 
Ik ben journalist en zou graag informatie willen ontvangen. Met wie kan ik contact opnemen?
Voor media gerelateerde zaken, verwijzen wij jou graag naar de perssectie van onze corporate website:http://www.discoverynetworks.nl/pers/. Op http://press.discovery.com/ kun je terecht voor beeldmateriaal, het is van belang dat je je registreert alvorens je de beelden kan opvragen.
 
Wie is eigenaar van TLC?
TLC is onderdeel van Discovery Networks Benelux. Meer informatie over Discovery Networks Benelux, het management en een overzicht van onze zenders vind je HIER op onze corporate website. 
 
Welke tv-kanalen van Discovery Networks zijn in de Benelux te ontvangen?
Discovery Networks Benelux voert negen zenders in Nederland en zeven in België, waarvan Discovery Channel en TLC in Nederland overal te ontvangen zijn en Animal Planet, Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery, Discovery Channel HD, TLC HD en Animal Planet HD digitaal. In Nederland bereikt Discovery Networks maandelijks gemiddeld 10,4 miljoen kijkers (6+, jan-juni 2013, bron: SKO). In Vlaanderen is Discovery Channel sinds oktober 2009 analoog te ontvangen. Op TLC na zijn alle andere zenders van Discovery Networks Benelux in Vlaanderen digitaal te ontvangen.
 
Is TLC  te vinden via social media?
TLC Nederland is te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/TLCnl, op Twitter: @TLCnl en op YouTube:http://www.youtube.com//TLCNederland.
 
Hoe kan ik meedoen aan een online wedstrijd?
Op onze website staan zeer regelmatig acties waarbij je kans maakt op leuke prijzen, deze plaatsen wij op onze homepage
  
Hoe schrijf ik mij in voor de Nederlandse nieuwsbrief?
Via de volgende link schrijf je je in voor onze nieuwsbrief, TLC Talk: http://www.tlc.nl/tlc-talk. Let op! Deze is tot op heden alleen voor de Nederlandse bezoekers.
 
Ik heb een idee voor een programmaformat, wie kan ik benaderen?
Op de volgende webpagina vind je de contactgegevens, waar je terecht kunt met jouw ideeën en suggesties: http://www.tlc.nl/contact-us/. Jouw idee wordt doorgestuurd naar de juiste personen binnen Discovery Networks Beneulx. 
 
Hoe kan ik meedoen aan een programma?
We zijn momenteel niet op zoek naar kandidaten. In het geval dat we dat wel zijn, maken we dat bekend via een promo op de zender en via onze social media. 
 
Ik wil presentator/presentatrice voor TLC worden. Hoe meld ik mij aan?
Op de volgende webpagina vind je de contactgegevens, waar je terecht kunt met jouw CV en pitch:http://www.yourdiscovery.com/nl/web/contact-us/netherlands/
 
Ik wil graag voor TLC werken. Waar vind ik de vacatures?
Alle vacatures en stageplaatsen van Discovery Networks Benelux vind je HIER. De internationale vacatures zijn HIER te vinden.
  
Waar kan ik informatie vinden over de muziek die in TLC’s programma’s en trailers is gebruikt?
Op de volgende webpagina vind je de contactgegevens, waar je terecht kunt met jouw specifieke vraag over muziek onder een fragment, promo of programma: http://www.tlc.nl/contact-us/
 
Waar kan ik informatie vinden over de muziek uit de reclames?
Voor muziek onder reclames verwijzen we je naar de desbetreffende adverteerder. Apps zoals Shazam en SoundHound kunnen ook muziek herkennen.
 
Ik heb een klacht naar aanleiding van een reclame. Waar kan ik terecht?
Voor een klacht over een reclame kun je terecht op https://www.reclamecode.nl/.  
 
Ik ben op dit moment niet in Nederland of Vlaanderen. Waarom kan ik geen online video’s bekijken?
Een deel van onze video’s is enkel beschikbaar wanneer je je in Nederland of Vlaanderen bevindt. Dit heeft te maken met auteursrechtelijke beperkingen.
  
Op welke manier kan ik adverteren op de kanalen van TLC?
Adverteren kan op verschillende manieren, zowel via ons televisiekanaal als online. Neem voor meer informatie contact met ons op, via de corporate website van Discovery Networks Benelux: http://www.discoverynetworks.nl/adverteren/
 
Ik wil graag reageren op één van de programma’s. Waar kan mijn reactie achterlaten?
Opmerkingen en suggesties over onze programma’s waarderen wij enorm. Ga naar de volgende webpagina en vul het contactformulier in: http://www.tlc.nl/contact-us/. Je feedback wordt doorgestuurd naar de relevante afdeling.  
 
Heb je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Stuur ons dan gerust een bericht door het contactformulier in te vullen.