90 Day Fiancé

tlc

6 nieuwe koppels, 6 nieuwe verhalen

Wie als buitenlander met een Amerikaan wil trouwen, kan hiervoor een speciaal visum krijgen. Maar dit K-1-formulier is slechts negentig dagen geldig. Wordt er niet getrouwd in die periode, dan moet de beoogde bruid of bruidegom het land verlaten. In een nieuw seizoen van 90 Day Fiancé zien we weer wat deze regel in de praktijk betekent.

We volgen zes koppels die zeker weten dat ze voor elkaar bestemd zijn, maar elkaar nog amper echt meegemaakt hebben. Zoals de 32-jarige Colt die nog nooit een relatie heeft gehad en nu als een blok is gevallen voor de beeldschone Braziliaanse Larissa. Maar langer dan een weekje vakantie zijn ze nog niet samen geweest. De 20-jarige Steven werd verliefd op leeftijdsgenoot Olga uit Rusland die ook nog eens direct zwanger van hem werd. Steve reist nu eerst naar Rusland om bij de geboorte te zijn en om de goedkeuring te krijgen van haar ouders voor het huwelijk. Spannend zal het ook zijn tussen de no-nonsense veteraan Eric en zijn 12 jaar jongere Indonesische vriendin Leida die uit een welgestelde doktersfamilie komt en gewend is aan een rijk en luxueus leven met dienstmeisjes. Kan zij (met haar zoon) wel aarden in zijn kleine appartement waar hij ook nog met een van zijn drie dochters woont?

Twijfels zijn er ook over de intenties van sommige relaties, vooral bij de buitenwacht. Zoals bij de 31-jarige Ashley, singlemoeder van twee, die denkt dat de 20-jarige Jamaicaanse tattoo-artist Jay toch echt de ware is. Maar haar goede vriendin gelooft dat niet, waardoor hun vriendschap op het spel komt te staan. Ook de moeder van de 32-jarige Jonathan is niet echt blij met zijn keuze voor de 19-jarige Nancy uit Mexico. De welgestelde makelaar heeft al veel geld besteed aan zijn vriendin (waaronder een borstvergroting) en de vraag is of ze geen misbruik van hem maakt. Voor de 29-jarige Kalani spelen weer andere problemen. Toen de Amerikaanse een reis maakte naar Samoa, het land waar haar vader vandaan komt, viel ze als een blok voor Asuelu. Haar vader heeft geen hoge pet op van zijn oude landgenoten en is daarom niet blij met deze relatie. Maar Kalani wil laten zien dat Asuelu echt heel anders is.

90 Day Fiancé is vanaf 2 November om 21:00 te zien bij TLC