Verhalen van de honden

Perla

W3.JS

Perla  is  door Rossana Kluivert en haar zoon Shane kluivert gevonden in de gevaarlijke wijk Koraalspecht in Curaçao. Ze was mager, zat onder de schurft plekken en haar gewrichten waren opgezet. Ze was hierdoor extreem zwak en nauwelijks in staat haar puppies van een week oud te voeden. Bij de dierenarts beek dat Perla de Karpattenziekte en Demodex had en verdacht haar van  hondenziekte. Het leek erop dat Perla en haar puppies ingeslapen moesten  worden...

Gelukkig kon Rossana dit deels voorkomen maar helaas moesten Perla haar puppies ingeslapen worden. Na drie maanden behandeling bij een tijdelijk baasje  kon Perla eindelijk naar haar nieuwe adoptiegezin in Nederland maar al gauw bleek dat zij hier nog niet klaar voor was. Gelukkig kon Perla wel terecht bij Nathalja, die Rossana al jaren helpt bij het redden van straathonden. 3,5 jaar verder is Perla nog altijd bij Nathalja en haar andere honden. Ze is nog steeds schuchter naar vreemden maar vertrouwd volledig op Nathalja en haar nieuwe roedel. 

Lina

Lina

Lientje was gevonden in de gevaarlijke wijk Koraalspecht in Curaçao. Een kleine magere puppy met overal teken en op sterven na dood. Ze was uitgedroogd en haar buikje vol met steentjes. Ze was een vechtertje en met medicatie, voeding en liefde veranderde zij in een klein, leuk hondje en kon zij de oversteek maken naar Nederland. Maanden later raakte zij verlamd aan haar achterpoten. Door de antibiotica kon zij uiteindelijk weer een beetje lopen maar al gauw raakte zij weer verlamd waar zij wonder boven wonder langzaam van herstelde. De tijdelijke verlamming bleek het gevolg te zijn van een tekenbeet. Lientje is nog steeds wat zwakker in haar achterpoten, maar heeft een fijn en gelukkig leven.

Hazel & Binkie

Hazel & Binkie

Rossana Kluivert vangt in haar huis in Spanje regelmatig honden op van Amigos Peludos Bajo Cinca, een asiel in Seròs Cataluna in Spanje. Op een dag kreeg Rossana de vraag of ze de hoogzwangere Molly op wilde vangen. Natuurlijk wilde ze dat! Patrick, haar man, en Rossana haalde haar op en twee uur na binnenkomst begon de bevalling en kwamen er zes prachtige puppies ter wereld. In een klap hadden ze ineens zeven honden gered, waaronder Hazel en Binkie! Molly, Hazel, Panda, Puck, Guus, James en Binky zijn allemaal heel goed terecht gekomen in Spanje en Nederland!

Moos

Moos

Moos is ooit gevangen door hondenvangers die hem hardhandig in een bus hadden gegooid waardoor hij zijn achterpoot brak. Gelukkig hebben dierenactivisten hem de volgende dag weggehaald uit een omheining van het asiel. Vervolgens maakte Moos de reis naar Istanbul waar hij via Instagram op Rossana Kluivert haar radar kwam. Rossana liet hem opereren en na vier maanden werd hij opgehaald door Nathalja, die Rossana al jaren steunt in het redden van straathonden. Gelijk werd duidelijk dat Moos een bijzondere hond was en werd er besloten hem te trainen als pyscho sociaal hulphond. Moos is een hond met een bijzondere missie om kinderen te helpen die het moeilijk hebben. In de toekomst hopen Rossana en Nathalja honden uit Curaçao dezelfde kans te bieden net als Moos!

Tyson

Tyson

Tyson werd ‘klompje’ genoemd vanwege zijn mismaakte voorpootje. Hij werd door Rossana Kluivert gevonden in een asiel waar niemand hem wilde adopteren door zijn gekke pootje, maar voor Rossana was hij de mooiste. Hij werd meegenomen naar Nederland en werd daar onderzocht om erachter te komen wat er met zijn poot was gebeurd. Het bleek dat toen Tyson drie maanden oud was is er iets over zijn poot heen is gereden. Hij kan zich inmiddels prima redden en kan ook alles. Helaas zal hij wel sneller fysiek achteruit gaan dan een ‘gezonde’ hond. Inmiddels woont Tyson bij Nathalja, die Rossana al jaren helpt bij het redden van straathonden, waar hij het liefst lekker onder de dekens ligt.

Mayrah

Mayrah

Mayrah, ook wel het roze hondje genoemd vanwege haar verbrande huid door de zon, liet zich niet snel vangen maar na uren wachten liep ze in de vangkooi en kon ze naar het dierenasiel gebracht worden. Mayrah was het hondje wat de hele dag voor zich uit zat te staren, de wereld ging aan haar voorbij. Ineens was daar het bericht dat Mayrah ziek zou zijn waarnaar zij direct uit het asiel opgehaald werd en in quarantaine geplaatst. Na een weekend van onderzoeken mankeerde ze gelukkig niets. Hierna was Mayrah opgevangen door een pleeg mama die haar vertrouwen wist te winnen en haar de nodige behandelingen heeft gegeven. Uiteindelijk is Mayrah opgevangen door een gastgezin die zo verliefd op haar waren geworden dat ze haar geadopteerd hebben.

Amigo

Amigo

Amigo was een verrassing aangezien zijn moeder Baya er niet zwanger uitzag. De dag dat Baya gesteriliseerd zou worden beviel ze van twee puppies. Baya en haar kleintjes werden liefdevol opgevangen bij Lidanel, een rescuer op Curacao. Het zusje van Amigo overleed maar hijzelf heeft het gered en kon de overtocht maken naar een gelukkig leven in Nederland. Ook Amigo zijn moeder Baya is nog altijd bij Lidanel in Curaçao waar zij een fijn thuis heeft.

Mila

Mila

Mila haar moeder was een kettinghond die beviel van tien puppies waar al een aantal pups van waren verdwenen. Op een gegeven moment zijn Mila met haar broertjes, zusjes en moeder naar het asiel gebracht om aan te sterken. Helaas was dit van korte duur want de honden moesten weer terug de straat op. Gelukkig was Mila door een vrijwilliger van de Curacao Animal Rights Foundation opgevangen en toen zij oud genoeg was is ze naar Nederland gebracht. Mila woont nu bij een geweldige familie en komt regelmatig logeren bij andere geredden straathonden vriendjes bij Perlaandfriends!

Ziva

Ziva

Ziva is een verhaal apart. Toen ze werd gevonden was ze klein, mager en had extreem veel angst in haar ogen. Het lukte om Ziva naar Nederland te krijgen waar ze geadopteerd werd. Op een gegeven moment moest haar baasje afstand van haar doen aangezien Ziva het huis niet meer kon verlaten door haar angstigheid. Ziva werd opgevangen en geresocialiseerd door Nathalja, die Rossana Kluivert al jaren steunt in het redden van straathonden. Langzaam maar zeker bloeide ze helemaal op.

Op een gegeven moment kreeg Nathalja een berichtje van iemand die geïnteresseerd was in de puppies die Rossana op haar Instagram had geplaatst. Maar deze puppies bleken te klein te zijn om samen te gaan met de vrouw haar grote hond. Na meerdere foto’s van andere honden bekeken te hebben viel haar aandacht op Ziva. De ontmoeting van Ziva met haar nieuwe baasje Helma was een match made in heaven. Ziva heeft en heerlijk leven en heeft haar rots in de branding gevonden.